Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo: Zoë is d'r in Venlo maar ein!
U bent hier: Home

Zoë is d'r in Venlo maar ein!

Een écht Venlose vereniging

De Koninklijk Muziekvereniging Fanfare Venlo is een van de toonaangevende muziekgezelschappen in Venlo en omgeving. Met haar oprichting in 1855 kent de vereniging een zeer rijke historie met vele hoogtepunten en mooie herinneringen. Door steeds te blijven ontwikkelen en de durf te hebben om te veranderen, is de Fanfare nog steeds een Venlose vereniging in groei en bloei.

Met inmiddels ruim 80 musicerende leden blijven we groeien. Onze vereniging bestaat uit:

  • Fanfare orkest
  • Slagwerk groep
  • en een grote jeugdafdeling

...met kinderen in opleiding en een eigen jeugdorkest. Middels het muziekproject S.T.I.L. (Same Träöte is Leuk) stimuleren wij het muziekonderwijs op 6 basisscholen in Venlo.


"Jonges, maedjes, hald de Fanfaar beejein.
't Is zô'n schoën verein. Zoë is d'r in Venlo maar ein!
Jonges, maedjes, in vreug en ouk in rouw.
En waat d'r ouk gebeure meug, weej blieve 't vaandel trouw!"

10 juli 2022: Kinderconcert

Kinderconcert 2022

De Fanfare heeft een grote jeugdafdeling, waar jaarlijks basisschoolleerlingen instromen via het project "Same Träöte Is Leuk!". In dit traject maken kinderen kennis met muziek maken en zetten zij hun eerste stappen op dit gebied. Dit laten ze horen op het Kinderconcert van zondag 10 juli vanaf 15.00u in Theater de Maaspoort. Hier speelt ook het jeugdorkest van de Fanfare en het orkest met alle volwassen leden. Kortom; een gezellige muzikale middag voor groot en klein!

Foto's "De Fanfaar Bleujt!"

De Fanfaar Bleujt!

Op zaterdag 21 mei 2022 was de volledige Fanfare-familie te horen in de Boermanszaal van Theater de Maaspoort. In een gevarieerd programma werd er samengewerkt met de Vooropleiding Musical van het Valuascollege. Bekijk hier de foto's (fotografie: Bart Bogie).